• PGE zabiega w Brukseli o przeprojektowanie systemu ETS

30.11.2020

PGE zabiega w Brukseli o zapewnienie sprawiedliwej transformacji energetycznej poprzez m.in. zwiększenie Funduszu Modernizacyjnego w ramach nadchodzącej reformy ETS.

• Konsekwentna realizacja planu wzrostu rentowności Grupy PGE

17.11.2020

Dyscyplina kosztowa i optymalizacja wydatków wprowadzona przez Zarząd PGE w skali całej Grupy PGE zaczyna przynosić pierwsze widoczne efekty finansowe. Zgodnie z założeniami nowej Strategii w nadchodzących latach wartość Grupy będzie budowana w oparciu o segment dystrybucji oraz dynamiczny rozwój  odnawialnych źródeł energii.

• PGE pracuje nad budową nowoczesnej sieci łączności LTE450

12.11.2020

PGE kontynuuje prace przy programie LTE450. Przeprowadzone zostały testy przedwdrożeniowe, rozwijana jest także współpraca z instytucjami rządowymi oraz operatorami systemów energetycznych i gazowych. Do końca 2020 roku zakończą się testy biznesowe LTE-M (technologii łączności dla urządzeń), a w 2021 roku zostaną ogłoszone przetargi na dostawę sprzętu i infrastruktury dla sieci LTE450.

• „Energetyczna Niepodległość” – kampania PGE z okazji Święta Niepodległości

09.11.2020

PGE Polska Grupa Energetyczna przygotowała kampanię z okazji Święta Niepodległości. Kampania poświęcona jest historii rozwoju polskiej energetyki po odzyskaniu niepodległości w 1918 roku. W ten sposób spółka upamiętniła 102. rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości.

pge_energetycznaniepodleglosc_08.jpg
  • Trwają spotkania zarządu PGE z Pracownikami

06.11.2020

W związku z ogłoszeniem nowej Strategii, zarząd PGE przeprowadza spotkania z Pracownikami spółek z Grupy Kapitałowej PGE. W tym tygodniu odbyły się spotkania z Pracownikami spółek PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna, PGE S.A. i PGE Dystrybucja SA. Spotkania organizowane online cieszą się bardzo dużą frekwencją.