• PGE po raz kolejny sponsorem głównym Festiwalu w Opolu

14.06.2019

Już w najbliższy weekend, od 14 do 17 czerwca, odbędzie się Krajowy Festiwal Polskiej Piosenki w Opolu. W tym roku to już 56. odsłona tego wydarzenia. Sponsorem głównym festiwalu jest po raz kolejny PGE Polska Grupa Energetyczna.

tvp_opole_tlty_190x124.jpg
  • PGE: ruszyły poszukiwania wykonawcy bloków gazowych w elektrowni pod Szczecinem

14.06.2019

PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna, spółka z Grupy Kapitałowej PGE, uruchomiła postępowanie przetargowe na budowę dwóch bloków gazowo-parowych o łącznej mocy ok. 1400 MW w Elektrowni Dolna Odra. Przedmiot zamówienia o szacunkowej wartości ok. 4 mld zł zakłada realizację inwestycji w formule „pod klucz”.

elektrownia-dolna-odra_maj-2019.jpg
  • PGE ponownie liderem branżowym w Rankingu Odpowiedzialnych Firm

13.06.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna po raz kolejny zajęła pierwsze miejsce w Rankingu Odpowiedzialnych Firm w kategorii: paliwa, energetyka i wydobycie. Grupa uzyskała także piątą pozycję w klasyfikacji generalnej XIII edycji zestawienia, w którym badana jest jakość zarządzania społeczną odpowiedzialnością biznesu (CSR).

rof_1.jpg
  • PGE nowym sponsorem strategicznym Spójni Stargard

13.06.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna została sponsorem strategicznym drużyny koszykarskiej Spójnia Stargard. Na podstawie umowy, zawartej obecnie na rok, drużyna będzie nosić nazwę PGE Spójnia Stargard.

pge-spojnia-stargard_1.jpg
  • Oświadczenie w sprawie sponsoringu multimedalistki Zofii Klepackiej

07.06.2019

PGE sponsoruje Zofię Klepacką, multimedalistkę windsurfingu, od 2012 r. i ceni jej sukcesy sportowe. PGE jest sponsorem sportowca, a opinie Zofii Klepackiej są jej opiniami prywatnymi, dlatego – w odniesieniu do spekulacji medialnych – spółka informuje, że nie podejmowała działań mających na celu ograniczenie aktywności medialnej Zofii Klepackiej.