• Uwaga na fałszywe e-maile wzywające do zapłaty!

18.07.2019

Do PGE docierają sygnały od osób, które otrzymują fałszywe wiadomości e-mail wzywające do uregulowania rzekomych zaległych należności. Prosimy o zachowanie szczególnej uwagi i niewpłacanie pieniędzy na konto przekazywane w fałszywej korespondencji, a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości o kontakt z Infolinią PGE: (+48) 422 222 222.

adobestock_ostrzezenie_maly.jpeg
  • PGE i Scanway analizują możliwość wykorzystania kosmicznej technologii badania składu węgla

18.07.2019

Grupa Kapitałowa PGE zacieśnia współpracę ze Scanway. Do tej pory startup z Wrocławia sprawdził już laserowo stan turbin wiatrowych należących do spółki PGE Energia Odnawialna, a w planach ma także monitorowanie składu węgla w kopalniach z użyciem technologii stosowanej przez NASA na Marsie.

• PGE VIVE Kielce ze sponsorem tytularnym przez kolejne 2 lata

16.07.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna pozostanie sponsorem tytularnym najlepszej polskiej drużyny piłki ręcznej mężczyzn. Mistrzowie Polski przez 2 kolejne sezony będą występowali pod nazwą PGE VIVE Kielce.

• Ekologiczna mikroelektrociepłownia na gaz od PGE

12.07.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna we współpracy z Instytutem Energetyki – Instytutem Badawczym pracuje nad autorskim projektem źródeł mikrokogeneracyjnych. Urządzenia te zasilane będą gazem ziemnym.

• PGE na PKEE Summer Day w Brukseli

11.07.2019

10 lipca 2019 roku w Brukseli odbyła się druga edycja "PKEE Summer Day", którego organizatorem jest Polski Komitet Energii Elektrycznej. Jednym z uczestników wydarzenia była PGE Polska Grupa Energetyczna.