• Fundacja PGE zaprasza na koncert i wystawę “Warszawa - Miasto Bohaterów”

23.09.2021

W sobotę 25 września, na Placu Piłsudskiego odbędzie się koncert “Warszawa - Miasto Bohaterów”. Jest to hołd oddany wszystkim mieszkańcom stolicy, których bohaterstwo i odwaga w czasie okupacji niemieckiej są często zapominane. Koncert oraz wystawa zostały przygotowane przez Towarzystwo Projektów Edukacyjnych we współpracy z Fundacją PGE w ramach projektu „Tablice Pamięci”.

fundacja-pge-koncert-i-wystawa-warszawa-miasto-bohaterow.jpg
  • PGE: Kompleks Turów będzie nadal pracować

20.09.2021

W odniesieniu do postanowienia Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej, wydanego 20 września 2021 roku przez wiceprezes TSUE Rosario Silva de Lapuerta, PGE Polska Grupa Energetyczna, właściciel PGE GIEK, do której należy kopalnia i elektrownia Turów, informuje, że Kopalnia Węgla Brunatnego Turów posiada niezbędne pozwolenia środowiskowe i ważną, legalnie wydaną koncesję, na podstawie której prowadzi wydobycie.

Podobnie jak  cztery miesiące temu, gdy otrzymaliśmy informację o nałożeniu środka tymczasowego na Polskę, chcę zapewnić Pracowników PGE o tym, że Kompleks Turów będzie nadal pracować – informuje Wojciech Dąbrowski, prezes zarządu PGE Polska Grupa Energetyczna.

• PGE jedyną firmą z Polski docenioną w międzynarodowym badaniu Relacji Inwestorskich

20.09.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna jako jedyna spółka z Polski znalazła się w gronie firm z najlepszymi relacjami inwestorskimi w tegorocznym międzynarodowym badaniu Institutional Investor, wiodącego światowego wydawcy z obszaru finansów.

• PGE mecenasem obchodów stulecia Polskiego Związku Łyżwiarstwa Szybkiego

17.09.2021

Polski Związek Łyżwiarstwa Szybkiego obchodzi w tym roku stulecie działalności. Z tej okazji w piątek w Warszawie odbędzie się jubileuszowa gala, w trakcie której nagrodzeni zostaną najwybitniejsi zawodnicy, trenerzy i działacze w historii polskiego łyżwiarstwa. Mecenasem obchodów stulecia Polskiego Związku Łyżwiarstwa Szybkiego jest PGE Polska Grupa Energetyczna.

• PGE podpisała porozumienie sektorowe na rzecz rozwoju offshore w Polsce

15.09.2021

15 września PGE podpisała Porozumienie Sektorowe Na Rzecz Rozwoju Morskiej Energetyki Wiatrowej w Polsce (Polish Offshore Wind Sector Deal). Porozumienie zostało zawarte przez przedstawicieli strony rządowej, inwestorów offshore, firmy tworzące łańcuch dostaw dla morskiej energetyki wiatrowej, organizacje branżowe oraz przedstawicieli świata nauki. Celem współpracy jest podjęcie wspólnych działań na rzecz rozwoju offshore w Polsce i maksymalizacja udziału krajowych dostawców w budowie nowego sektora energetyki.

pge-podpisala-porozumienie-sektorowe-na-rzecz-rozwoju-offshore-w-polsce-1.jpg