• PGE Obrót informuje o konieczności przedstawienia duplikatów faktur przez klientów, którzy w ubiegłym roku korzystali z usług innego sprzedawcy

21.08.2019

PGE Obrót, spółka z Grupy Kapitałowej PGE, rozesłała do swoich klientów pismo, w którym prosi o przekazanie faktur, duplikatów faktur lub ich kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem. Przedstawienie tych dokumentów jest niezbędne do wyznaczenia cen wskazanych w Ustawie ze skutkiem od 1 stycznia 2019 r. Co ważne, sprawa dotyczy tylko tych podmiotów, które 30 czerwca 2018 r. nie były klientami PGE Obrót, a są nimi w 2019 r. i chcą korzystać z preferencyjnych stawek zagwarantowanych w ustawie prądowej.

• Elektrownia Bełchatów w programie Discovery

07.08.2019

Elektrownia Bełchatów, należąca do PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna z Grupy Kapitałowej PGE, była bohaterem najnowszego odcinka programu Discovery z cyklu „Jak funkcjonuje miasto?”, który został poświęcony zasilaniu aglomeracji w energię elektryczną. W programie podkreślono rolę Elektrowni Bełchatów w zapewnieniu bezpieczeństwa energetycznego całej Polski, w tym także Warszawy. Przedstawiony został również proces produkcji energii, której niekwestionowanym krajowym liderem jest bełchatowska elektrownia. W odcinku nie zabrakło miejsca na pokazanie proekologicznych działań Elektrowni Bełchatów oraz rekultywacji prowadzonej na terenie bełchatowskiego kompleksu energetycznego. Premierowa emisja odcinka miała miejsce 6 sierpnia na kanale Discovery.

• PGE wspiera obchody 75. rocznicy Powstania Warszawskiego

01.08.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna po raz kolejny zaangażowała się w uczczenie rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego. Grupa kontynuuje ubiegłoroczną akcję pomocy finansowej dla Powstańców pod hasłem „Bohaterowie naszej przyszłości”, wspiera projekt „BohaterON – włącz historię”, a także Międzynarodowy Bieg o Puchar Małego Powstańca. PGE jest również partnerem Muzeum Powstania Warszawskiego.

• PGE publikuje raport zintegrowany – kompendium wiedzy na temat działalności Grupy

26.07.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna, największa firma sektora elektroenergetycznego w Polsce, opublikowała swój czwarty raport zintegrowany, w którym w sposób kompleksowy, przystępny i atrakcyjny wizualnie przedstawia swoją działalność w 2018 roku.

• Uwaga na fałszywe e-maile wzywające do zapłaty!

18.07.2019

Do PGE docierają sygnały od osób, które otrzymują fałszywe wiadomości e-mail wzywające do uregulowania rzekomych zaległych należności. Prosimy o zachowanie szczególnej uwagi i niewpłacanie pieniędzy na konto przekazywane w fałszywej korespondencji, a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości o kontakt z Infolinią PGE: (+48) 422 222 222.

adobestock_ostrzezenie_maly.jpeg