• PGE partnerem strategicznym Ligi Ochrony Przyrody

26.11.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna i Liga Ochrony Przyrody podpisały umowę o partnerstwie strategicznym. Współpraca zakłada realizację działań z zakresu ochrony środowiska oraz edukacji przyrodniczej i ekologicznej.

pge-partnerem-strategicznym-ligi-ochrony-przyrody.jpg
  • Wmurowanie kamienia węgielnego pod budowę bloków gazowych PGE przy Elektrowni Dolna Odra

25.11.2021

W czwartek, 25 listopada 2021 r. w obecności przedstawicieli władz państwowych oraz lokalnych nastąpiło uroczyste wmurowanie kamienia węgielnego pod budowę dwóch bloków gazowo- parowych przy Elektrowni Dolna Odra. To projekt o strategicznym znaczeniu dla polskiej gospodarki. Powstające jednostki będą największą i najnowocześniejszą elektrownią gazową w Polsce. Zaawansowanie realizacji projektu przekroczyło 40 proc. Inwestycja o wartości blisko 5 mld zł zostanie oddana przed końcem 2023 r.

wmurowanie-kamienia-wegielnego-pod-budowe-blokow-gazowych-pge-przy-elektrowni-dolna-1.jpg
  • Zmiana w zarządzie spółki PGE Baltica

25.11.2021

24 listopada br. Monika Morawiecka złożyła rezygnację z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu PGE Baltica, spółki z Grupy PGE odpowiedzialnej za realizację Programu Offshore GK PGE. W spółce pozostanie do 31 grudnia 2021 r.

• Fundacja PGE fundatorem nagrody głównej w konkursie „Krzywy Las – miejsce niezwykłe”

24.11.2021

Fundacja PGE, partner strategiczny rewitalizacji Krzywego Lasu, ufundowała nagrodę główną w konkursie „Krzywy Las – miejsce niezwykłe” organizowanym przez Nadleśnictwo Gryfino razem z Gminą Gryfino. Partnerami konkursu została Fundacja PGE i Grupa PGE.

fot-marcin-kowalski-pge-giek-sa-oddzial-elektrownia-dolna-odra.jpg
  • PGE z dobrymi wynikami za III kwartał 2021

23.11.2021

Grupa Kapitałowa PGE opublikowała wyniki finansowe i operacyjne za III kwartał 2021 r. W porównaniu z analogicznym okresem 2020 roku powtarzalny wynik EBITDA był wyższy o 23 proc. i wyniósł 1,9 mld złotych.