• PGE po raz trzeci Liderem Społecznej Odpowiedzialności w branży

05.06.2020

PGE Polska Grupa Energetyczna po raz kolejny została Liderem Społecznej Odpowiedzialności, zajmując pierwsze miejsce w Rankingu Odpowiedzialnych Firm w kategorii: paliwa, energetyka i wydobycie. Grupa uzyskała także piątą pozycję w klasyfikacji generalnej XIV edycji zestawienia, w którym badana jest jakość zarządzania społeczną odpowiedzialnością biznesu (CSR).

paliwa-energetyka-i-wydobycie-pge.jpg
  • Kampania PGE „Polskie – kupuję to!”

03.06.2020

Kampania społeczna PGE Polskiej Grupy Energetycznej „Polskie – kupuję to!” zachęca Polaków do kupowania krajowych produktów i usług. Akcję zainicjowali pracownicy PGE, a Grupa zdecydowała się ją wesprzeć i nadać jej ogólnopolski wymiar.

polskie_kupuje-to_2.jpg
  • PGE integruje obszar Ubocznych Produktów Spalania (UPS)

01.06.2020

PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna, spółka z Grupy Kapitałowej PGE, przejęła 100 proc. udziałów w spółce EPORE. To kolejny krok Grupy PGE w ramach integracji obszaru zarządzania Ubocznymi Produktami Spalania.

• Prezes PGE dziękuje Klientom za wyrozumiałość podczas pandemii i zachęca do zdalnego kontaktu

29.05.2020

Wojciech Dąbrowski, prezes zarządu PGE Polskiej Grupy Energetycznej, w liście wysłanym do Klientów PGE, dziękuje za ich wyrozumiałość w czasie epidemii koronawirusa oraz informuje, że PGE stopniowo otwiera stacjonarne Biura Obsługi Klienta. Jednocześnie zachęca do korzystania w pierwszej kolejności ze zdalnych kanałów kontaktu z PGE. List jest przekazywany klientom w wersji elektronicznej wraz z eFakturą.

prezes-pge-wojciech-dabrowski.jpg
  • PGE najlepszym pracodawcą w branży energetycznej

27.05.2020

PGE Polska Grupa Energetyczna po raz kolejny znalazła się w pierwszej dziesiątce najbardziej atrakcyjnych pracodawców w Polsce w rankingu Randstad Employer Brand. PGE została także liderem rankingu wśród firm z branży energetycznej.