• „PROjektuj karierę” z PGE

03.07.2018

2 lipca ruszyła I edycja autorskiego Programu Praktyk Letnich realizowanego w PGE Polskiej Grupie Energetycznej. Przez najbliższe trzy miesiące 27 studentów z polskich uczelni wyższych będzie zdobywać doświadczenie zawodowe pod okiem ekspertów z Grupy.

• PGE na podium Rankingu Odpowiedzialnych Firm

15.06.2018

Grupa PGE zajęła trzecie miejsce w klasyfikacji generalnej tegorocznej edycji Rankingu Odpowiedzialnych Firm oraz pierwsze miejsce w kategorii: paliwa, energetyka i wydobycie.

• PGE z najlepszymi Relacjami Inwestorskimi w Polsce

07.06.2018

PGE zajęła pierwsze miejsce w tegorocznym rankingu najlepszych Relacji Inwestorskich w Polsce opracowywanym przez Extel oraz trzecie miejsce w rankingu dla Europy Środkowo-Wschodniej.

• PGE Ventures współpracuje ze środowiskami akademickimi

30.05.2018

PGE Ventures nawiązało współpracę ze Stowarzyszeniem Studentów BEST Politechniki Warszawskiej oraz Szkołą Główną Handlową w Warszawie. Przedmiotem współpracy z Politechniką Warszawską była organizacja drugiej z cyklu konferencji BEST Engineering Meeting, w której PGE Ventures wystąpiło w roli Partnera Głównego.

• Porozumienie płacowe w Bełchatowie

28.05.2018

Zarząd PGE Polskiej Grupy Energetycznej, przy współudziale zarządu spółki PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna, podpisał porozumienie płacowe ze związkami zawodowymi działającymi w Elektrowni Bełchatów i Kopalni Węgla Brunatnego Bełchatów.