• Moc bałtyckiego wiatru w Twoim domu - nowa kampania PGE

03.03.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna wystartowała z kampanią wizerunkową, pod hasłem "Moc bałtyckiego wiatru w Twoim domu". Jest to pierwsza kampania wizerunkowa PGE od czasu opublikowania w październiku 2020 roku nowej Strategii Grupy, która przedstawia plan transformacji Grupy i drogę do neutralności klimatycznej do 2050 r.

• PGE zaprasza na konferencję prasową online – 11 lutego, godz. 11:00

10.02.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna zaprasza na konferencję prasową online z okazji podpisania umowy o współpracy pomiędzy PGE Polską Grupą Energetyczną i Ørsted. Konferencja odbędzie się w czwartek, 11 lutego 2021 r. o godz. 11.00. Transmisja konferencji prasowej będzie dostępna na Facebooku Grupy PGE.

• PGE zaprasza na konferencję prasową online – 18 stycznia, godz. 12:00

15.01.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna zaprasza na konferencję prasową online z okazji podpisania listu intencyjnego, dotyczącego przyszłej współpracy w zakresie morskiej energetyki wiatrowej, pomiędzy PGE Polska Grupa Energetyczna, Enea i TAURON Polska Energia. Konferencja odbędzie się w poniedziałek, 18 stycznia 2021 r. o godz. 12.00. Transmisja konferencji prasowej będzie dostępna na Facebooku Grupy PGE.

• Uzgodnienia ze Stroną Społeczną w Grupie Kapitałowej PGE

15.01.2021

PGE S.A. wspólnie z Komitetem Protestacyjno-Strajkowym GK PGE, który reprezentuje 64 związki zawodowe, ustaliło kwestie dotyczące etatyzacji w Grupie Kapitałowej PGE.

• Gigantyczne wyzwania inwestycyjne OSD w czasie transformacji energetycznej – Raport Eurelectric

14.01.2021

Nawet ponad 400 miliardów euro trzeba będzie przeznaczyć do 2030 roku na inwestycje  w sieci dystrybucyjne energii elektrycznej w całej Europie by zrealizować zieloną transformację energetyczną. Tak wynika z pierwszego w historii wspólnego raportu przygotowanego przez Eurelectric oraz E.DSO przy współpracy z Monitor Deloitte, pokazującego kompleksowo kierunki zmian i związane z tym potrzeby inwestycyjne Operatorów Systemów Dystrybucyjnych (OSD) w UE. W pracach nad dokumentem „Łącząc punkty: inwestycje w sieć dystrybucyjną jako zasilenie transformacji energetycznej” wykorzystano szczegółowe dane dot. Niemiec, Danii, Portugalii, Szwecji, Hiszpanii, Polski, Francji, Włoch, Irlandii i Węgier.