• PGE wspiera MEN w odbudowie szkolnictwa zawodowego

10.04.2018

PGE Polska Grupa Energetyczna podpisała z Ministerstwem Edukacji Narodowej list intencyjny, którego głównym celem jest podnoszenie jakości i efektywności kształcenia zawodowego w branży elektroenergetycznej oraz dostosowywanie go do wyzwań rozwojowych i zmieniających się potrzeb rynku pracy. Dokument został podpisany 6 kwietnia 2018 roku podczas odbywającego we Wrocławiu Kongresu Powiatów „Dobry Zawód” zorganizowanego przez MEN.

• Ruszyła nowa kampania PGE pod hasłem „Jesteśmy przy Tobie”

09.04.2018

Ciepło, innowacje, pomoc fachowców i zdalne kanały kontaktu z klientem to główne elementy promowane podczas wiosennej kampanii reklamowej PGE, która zwraca uwagę na rozwój Grupy zgodnie z przyjętą strategią biznesową. Hasło wieńczące spot reklamowy, czyli „Trzymaj się ciepło. Jesteśmy w kontakcie.” nawiązuje do ekspansji Grupy i faktu, że PGE jest już nie tylko liderem na rynku energii elektrycznej, ale także ekologicznego ciepła systemowego trafiającego do polskich domów.

• PGE z nagrodą „Producent roku” w konkursie Liderzy Świata Energii

06.04.2018

PGE Polska Grupa Energetyczna została laureatem konkursu Liderzy Świata Energii  w kategorii „Producent roku” za zakończone sukcesem przejęcie aktywów francuskiego EDF w Polsce – jedną z największych transakcji w sektorze elektroenergetycznym w ostatnich latach na krajowymi europejskim rynku.

• Trzy odrzutowo-energetyczne place zabaw na Lotnisku Chopina

19.02.2018

Na Lotnisku Chopina działają już trzy niecodzienne place zabaw umilające najmłodszym pasażerom czas oczekiwania na podróż. Dwa znajdują się w Strefie Schengen, a jeden w Non-Schengen. Wszystkie zostały wyposażone w zabawki nawiązujące swoim kształtem do lotnictwa pasażerskiego i energetyki. Na największym spośród placów, który został otwarty dziś, znajdują się zjeżdżalnie w kształcie Dreamlinera LOT-u i elektrowni wiatrowej PGE.

• PGE najlepsza wśród spółek przemysłowych w XI edycji RESPECT Index

06.02.2018

Grupa PGE otrzymała najwyższy wynik wśród spółek z kategorii „przemysł” notowanych w indeksie RESPECT warszawskiej Giełdy Papierów Wartościowych. PGE jest obecna w tym indeksie nieprzerwanie od 2011 roku.

PGE najlepsza wśród spółek przemysłowych w XI edycji RESPECT Index