• Darmowe mycie samochodów elektrycznych, czyli „greenwashing” PGE

16.12.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna rozpoczyna akcję „Dajemy zielone światło na #greenwashing”. Od 16 do 22 grudnia będzie można umyć swój samochód elektryczny całkowicie za darmo w dwóch wybranych punktach w Warszawie.

Greenwashing od PGE
  • Komunikat dotyczący nocnych wydarzeń z udziałem aktywistów

13.12.2019

Dziś w nocy doszło do próby wyświetlenia napisu na chłodni kominowej Elektrowni Bełchatów. Akcja została przeprowadzona poza terenem elektrowni, a sprawcy, dzięki współpracy służb spółki i policji, zostali zatrzymani na gorącym uczynku. Elektrownia pracuje nieprzerwanie i zapewnia ponad 20 proc. zapotrzebowania Polski na elektryczność.

• Komunikat dotyczący współpracy z GKS Bełchatów

25.11.2019

Strukturalne kłopoty finansowe i organizacyjne GKS Bełchatów uniemożliwiły Grupie PGE kontynuowanie współpracy z klubem piłkarskim. Koncern nadal będzie sponsorował sport w regionie funkcjonowania elektrowni i kopalni, na czele z siatkarzami PGE Skry Bełchatów oraz otwarty jest na dalsze wspieranie sportu amatorskiego i dziecięcego.

• „Mamy energię do zmian” – ruszyła rozśpiewana kampania wizerunkowa PGE

19.11.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna, lider na rynku odnawialnych źródeł energii, wystartowała z nową kampanią wizerunkową, pod hasłem „Mamy energię do zmian”. Jej tematem przewodnim jest transformacja Grupy w kierunku innowacyjnych i ekologicznych rozwiązań. Muzycznym motywem przewodnim spotów jest utwór Andrzeja Dąbrowskiego – „Zielono mi”.

mamy energię do zmian
  • PGE stawia na rozwój pracowników w obszarze zarządzania projektami inwestycyjnymi – ruszyła Akademia PROinv

04.11.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna uruchomiła właśnie Akademię PROinv – autorski program rozwoju kompetencji pracowników związanych z projektami inwestycyjnymi Grupy, dostosowany do aktualnych wyzwań stojących przed branżą energetyczną. Jest to kolejna inicjatywa podjęta przez PGE w ramach Programu rozwoju kultury organizacyjnej zarządzania projektami inwestycyjnymi – PROinv. Partnerem Akademii PROinv jest Szkoła Biznesu Politechniki Warszawskiej, która należy do ścisłej czołówki polskich instytucji akademickich zajmujących się najwyższej jakości edukacją menedżerską.