Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Wszystkie

Komunikaty prasowe

PGE Polska Grupa Energetyczna sponsorem drużyn dziecięcych i młodzieżowych Legionovii

09.01.2017

W drugiej połowie grudnia została podpisana umowa dotycząca wsparcia przez PGE Polską Grupę Energetyczną Legionowskiego Towarzystwa Siatkówki Legionovia - czołowego klubu w siatkówce młodzieżowej.

PGE sponsorem „Sylwestra z Dwójką” w Zakopanem

30.12.2016

Sylwester organizowany przez TVP 2 to sześć godzin zabawy przy ponad osiemdziesięciu przebojach, królujących na polskich i światowych listach. Sponsorem tegorocznej zabawy sylwestrowej w Zakopanem jest PGE Polska Grupa Energetyczna.

Unia Europejska dofinansuje rozwój sieci dystrybucyjnej Grupy PGE

29.12.2016

PGE Dystrybucja podpisała z Ministrem Energii pierwsze umowy o dofinansowanie inwestycji w ramach obecnej perspektywy finansowej UE na lata 2014-2020 na łączną kwotę niemal 27 mln zł. Realizacja projektów zwiększy możliwości przyłączania nowych mocy wytwórczych z OZE do sieci elektroenergetycznej na Podkarpaciu i w regionie łódzkim.

PGE i Fundacja Cultura Memoriae ze świąteczną „Paczką dla Kombatanta”

22.12.2016

500 paczek świątecznych trafi do warszawskich kombatantów. To odpowiedź na potrzeby środowiska weteranów, które zostały zdefiniowane w raporcie fundacji Cultura Memoriae. Według przeprowadzonych badań aż 65 proc. kombatantów wskazuje na potrzebę pomocy materialnej. Akcję „Paczka dla Kombatanta” wspiera Fundacja PGE.

Oferta edukacyjna dla techników OZE oraz laboratorium fotowoltaiczne pod patronatem PGE w Siedlcach

21.12.2016

Przedstawiciele PGE Polskiej Grupy Energetycznej i spółki PGE Energia Odnawialna podpisali 19 grudnia porozumienie z Prezydentem Miasta Siedlce dotyczące utworzenia w Siedlcach nowego kierunku kształcenia pod nazwą „Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej”, a także uruchomienia w mieście „Laboratorium fotowoltaicznego”. Projekty te wzajemnie się uzupełniają oraz wpisują w profil działalności Spółki PGE EO.