Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Wszystkie

Komunikaty prasowe

Kampania „Daj się oświecić” z nagrodą MP Power

27.03.2017

Projekt prezentujący techniki nieuczciwych sprzedawców energii, często podszywających się pod markę PGE, zdobył uznanie w kategorii "CSR w branży eventowej".

Grupa PGE publikuje wyniki operacyjne i finansowe za 2016 rok

07.03.2017

• Grupa zwiększyła wolumen dystrybucji i sprzedaży energii elektrycznej w porównaniu do ubiegłego roku • Budowa nowych bloków w Opolu i Turowie realizowana jest zgodnie z harmonogramem. Stan zaawansowania prac to odpowiednio ponad 70 proc. w przypadku Opola i niemal 18 proc. w przypadku Turowa • PGE zakłada dalszą poprawę efektywności, większą elastyczność oraz poszukiwanie nowych obszarów biznesu

„Lekcje z klasą” dzięki Fundacji PGE

01.03.2017

Dzięki Fundacji PGE interaktywne zestawy trafią do blisko 200 szkół na terenie całego kraju.

PGE mecenasem filmu „Wyklęty”

23.02.2017

PGE Polska Grupa Energetyczna jest mecenasem filmu „Wyklęty” w reżyserii Konrada Łęckiego. Premiera filmu, która będzie miała miejsce 28 lutego, wpisuje się w obchody Narodowego Dnia Pamięci "Żołnierzy Wyklętych".

Komunikat

13.02.2017

13 lutego 2017 r. Rada Nadzorcza spółki podjęła uchwały o powołaniu od dnia 14 lutego 2017 r. w skład Zarządu X kadencji PGE Polskiej Grupy Energetycznej: