Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Wszystkie

Komunikaty prasowe

Enea, Energa, PGE i PGNiG objęły akcje Polimeksu-Mostostal

20.01.2017

Enea, Energa, PGE i PGNiG Technologie objęły akcje Polimeksu-Mostostal po spełnieniu przez spółkę warunków zawieszających, sformułowanych w umowie inwestycyjnej z 18 stycznia 2017 r.

PGE Polska Grupa Energetyczna sponsorem drużyn dziecięcych i młodzieżowych Legionovii

09.01.2017

W drugiej połowie grudnia została podpisana umowa dotycząca wsparcia przez PGE Polską Grupę Energetyczną Legionowskiego Towarzystwa Siatkówki Legionovia - czołowego klubu w siatkówce młodzieżowej.

PGE sponsorem „Sylwestra z Dwójką” w Zakopanem

30.12.2016

Sylwester organizowany przez TVP 2 to sześć godzin zabawy przy ponad osiemdziesięciu przebojach, królujących na polskich i światowych listach. Sponsorem tegorocznej zabawy sylwestrowej w Zakopanem jest PGE Polska Grupa Energetyczna.

Unia Europejska dofinansuje rozwój sieci dystrybucyjnej Grupy PGE

29.12.2016

PGE Dystrybucja podpisała z Ministrem Energii pierwsze umowy o dofinansowanie inwestycji w ramach obecnej perspektywy finansowej UE na lata 2014-2020 na łączną kwotę niemal 27 mln zł. Realizacja projektów zwiększy możliwości przyłączania nowych mocy wytwórczych z OZE do sieci elektroenergetycznej na Podkarpaciu i w regionie łódzkim.

PGE i Fundacja Cultura Memoriae ze świąteczną „Paczką dla Kombatanta”

22.12.2016

500 paczek świątecznych trafi do warszawskich kombatantów. To odpowiedź na potrzeby środowiska weteranów, które zostały zdefiniowane w raporcie fundacji Cultura Memoriae. Według przeprowadzonych badań aż 65 proc. kombatantów wskazuje na potrzebę pomocy materialnej. Akcję „Paczka dla Kombatanta” wspiera Fundacja PGE.