Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Wszystkie

Komunikaty prasowe

Barbórka w Bełchatowie

05.12.2016

5 grudnia odbyły się oficjalne uroczystości związane z tegorocznym Dniem Górnika. W obchodach Barbórki w Bełchatowie, oprócz górników z kopalni należących do Grupy Kapitałowej PGE, wzięli udział przedstawiciele administracji rządowej, władz samorządowych oraz władz Grupy Kapitałowej PGE.

PGE uruchamia pilotażowy projekt „e-Mobility” w Łodzi

01.12.2016

PGE wchodzi na rynek elektromobilności w roli inwestora i operatora infrastruktury ładowania, a także sprzedawcy usługi ładowania. 1 grudnia został podpisany list intencyjny pomiędzy PGE i Wojewodą Łódzkim na budowę 6 stacji ładowania samochodów elektrycznych. Uruchomienie stacji ładowania i systemu zarządzania zaplanowane zostało na III kwartał 2017 r.

Kondolencje dla rodzin i bliskich ofiar wypadku w kopalni Rudna

01.12.2016

Zarząd i pracownicy PGE Polskiej Grupy Energetycznej składają wyrazy głębokiego współczucia rodzinom i bliskim górników, którzy zginęli w tragicznym wypadku w kopalni Rudna, należącej do KGHM Polska Miedź.

Fachowcy PGE ze świątecznym prezentem w domach dziecka w całej Polsce

24.11.2016

W 22 domach dziecka na terenie całego kraju Mikołaj będzie miał w tym roku twarz Fachowca PGE. W ramach oferty “Prąd jak prąd, ale z pomocą fachowców” PGE postanowiło sprawić świąteczny prezent najmłodszym i dokonać w wybranych placówkach bezpłatnych, kompleksowych napraw.

PGE wspiera największą lekcję wf-u

22.11.2016

Spektakularne wyzwanie, około 5 tys. uczestników, gwiazdy sportu i dużo pozytywnej energii – tak zapowiada się projekt Camp, czyli Największa Lekcja WF-u, która 23 listopada odbędzie się na warszawskim Torwarze. Partnerem wydarzenia jest PGE Polska Grupa Energetyczna.