Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Wszystkie

Komunikaty prasowe

Kopalnia Węgla Brunatnego Turów: dostawy paliwa do Elektrowni Turów nie są zagrożone

30.09.2016

27 września 2016 r. doszło do osunięcia nadkładu na zwałowisku wewnętrznym Kopalni Węgla Brunatnego Turów. Kopalnia Turów uruchomiła kolejny front wydobywczy. Dostawy węgla do Elektrowni Turów odbywają się zarówno bezpośrednio z odkrywki, jak i z zasobnika węglowego, w którym zmagazynowane są zapasy węgla. Dostawy paliwa do elektrowni odbywają się regularnie i nie są zagrożone.

Szalone Dni Muzyki z PGE Polską Grupą Energetyczną

20.09.2016

3 dni, 60 koncertów, 1000 artystów – tak zapowiada się najbliższy weekend w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej. W dniach 23-25 września odbędzie się tam już siódma polska edycja Szalonych Dni Muzyki. Organizatorem tego wyjątkowego wydarzenia jest Orkiestra Sinfonia Varsovia, C.R.E.A. i Fundacja Ogrody Muzyczne, a partnerem głównym – PGE Polska Grupa Energetyczna.

Red Bull 111 Megawatt po raz trzeci w Kopalni Bełchatów

14.09.2016

Już w najbliższy weekend w Kopalni Węgla Brunatnego Bełchatów odbędzie się największy w Europie Środkowo-Wschodniej wyścig motocyklowego enduro. To już trzecia edycja tej przyciągającej tłumy fanów imprezy. W tym roku na starcie stanie blisko tysiąc motocyklistów.

PGE na XXVI Forum Ekonomicznym w Krynicy

09.09.2016

Podczas tegorocznego, XXVI Forum Ekonomicznego w Krynicy, prezes zarządu Henryk Baranowski oraz członkowie zarządu PGE Polskiej Grupy Energetycznej zaprezentowali szerokiej publiczności zaktualizowaną strategię biznesową, spotkali się z analitykami w celu jej szczegółowego omówienia, a także wzięli udział w wielu panelach dyskusyjnych poświęconych polskiej energetyce. Uczestnicy Forum mogli także odwiedzić stoisko PGE w pawilonie Polskiej Fundacji Narodowej.

Trwa konkurs fotograficzny „Energetyczny kadr”

08.09.2016

Konkurs „Energetyczny kadr” organizowany przez PGE Polską Grupę Energetyczną adresowany jest do wszystkich pasjonatów fotografii – zarówno amatorów, jak i profesjonalistów. Na autorów najlepszych zdjęć czekają atrakcyjne nagrody.