Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Wszystkie

Komunikaty prasowe

PGE Narodowy trafi na koronę stadionu w Warszawie

26.07.2016

Rozpoczął się montaż nazwy własnej najnowocześniejszego obiektu wielofunkcyjnego w Polsce, czyli PGE Narodowego. W ciągu kilkunastu dni dwie konstrukcje z nazwą PGE Narodowy, o wadze 10 ton każda, trafią na elewację obiektu od strony wschodniej i zachodniej.

"Daj się oświecić" - akcja PGE uświadamia klientom jak ważne jest czytanie umów

22.07.2016

Aż 42 proc. badanych nie czyta regulaminów przed ich podpisaniem, gdy zapoznają się z nimi poza siedzibą firmy. Tak wynika z badań, które były częścią akcji edukacyjnej przeprowadzonej przez PGE Obrót, spółkę zajmującą się sprzedażą energii w Grupie Kapitałowej PGE. Celem akcji było uświadomienie klientom technik jakimi posługują się nieuczciwi sprzedawcy energii elektrycznej.

PGE podpisała porozumienie z Politechniką Lubelską

20.07.2016

PGE Polska Grupa Energetyczna i Politechnika Lubelska zawarły porozumienie o współpracy w obszarze kształcenia i badań naukowo-dydaktycznych. To część szeroko zakrojonego programu PGE mającego na celu wspieranie edukacji przyszłych kadr sektora energetyki.

Elektrownia Opole: budowa nowych bloków na półmetku

14.07.2016

Zaawansowanie budowy dwóch nowych bloków energetycznych 5 i 6 o łącznej mocy 1800 MW w Elektrowni Opole, flagowej inwestycji PGE Polskiej Grupy Energetycznej i największej inwestycji w Polsce po roku 1989, przekroczyło 50 proc. Realizowana inwestycja w znaczący sposób przyczynia się do rozwoju krajowej gospodarki. Ponad 800 spośród 1000 złożonych dotychczas zamówień realizowanych jest przez polskie przedsiębiorstwa, a z każdej złotówki wydanej na inwestycję aż 70 groszy zostaje w kraju.

Czempioni łączą siły w budowaniu nowego wizerunku polskiej gospodarki

13.07.2016

17 największych polskich przedsiębiorstw powołuje Polską Fundację Narodową, której zadaniem będzie promocja polskiej gospodarki, a także kształtowanie pozytywnego wizerunku spółek z udziałem Skarbu Państwa oraz prowadzonych przez nie inwestycji w Polsce i zagranicą.