• PGE stworzyła animację upamiętniającą Kobiety Niezłomne

01.03.2021

Z okazji obchodów Narodowego Dnia Pamięci „Żołnierzy Wyklętych”, PGE Polska Grupa Energetyczna przygotowała animację do utworu „Jedna chwila” w wykonaniu Kasi Malejonek i Maleo Reggae Rockers z projektu „Panny Wyklęte”. W ten sposób spółka uhonorowała Kobiety Niezłomne – często anonimowe, polskie bohaterki, które walczyły o niepodległość.

• PGE wspiera utworzenie dwóch nowych plantacji drzew z Krzywego Lasu

22.02.2021

W lutym br. w Nadleśnictwie Gryfino rozpoczęto pierwszy etap rewitalizacji Krzywego Lasu. Dzięki temu powstaną dwie nowe plantacje drzew z nasion pozyskanych od „krzywych sosen”. Rewitalizacja będzie jednocześnie eksperymentem. Na jednej plantacji drzewa będą celowo odkształcane w kierunku podobnym do istniejących w Krzywym Lesie, natomiast na drugiej będą rosły swobodnie. Pozwoli to ustalić, czy młode drzewa przejmą cechy sosen, od których zostały pobrane nasiona, czy ich wygląd jest skutkiem działalności człowieka.

pge-wspiera-utworzenie-dwoch-nowych-plantacji-drzew-z-krzywego-lasu_2.jpg
  • PGE zaprasza do filharmonii na koncerty z udziałem publiczności

19.02.2021

Filharmonie w całej Polsce otwierają swoje sale koncertowe. Po ponad trzymiesięcznej przerwie wracają koncerty z udziałem publiczności. Ostatni raz widzowie mieli możliwość uczestniczenia w muzycznych wydarzeniach na żywo 6 listopada 2020 roku. Od tego czasu melomani mogli doświadczać muzycznych wrażeń za pomocą kanałów internetowych. Do uczestniczenia w koncertach na żywo zaprasza PGE Polska Grupa Energetyczna – mecenas filharmonii w całej Polsce.

• PGE sponsorem Polskiej Ligi Esportowej

17.02.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna została sponsorem tytularnym Dywizji Mistrzowskiej Polskiej Ligi Esportowej. Tym samym największa polska spółka sektora elektroenergetycznego umocniła swoją pozycję w rozwijającej się branży esportowej.

• PGE przedłuża umowę ze Stadionem PGE Narodowym

15.02.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna oraz spółka PL.2012+, operator PGE Narodowego, przedłużyły umowę sponsoringową. Umowa przyznaje PGE wyłączność na prowadzenie negocjacji z PL.2012+ odnośnie sponsoringu tytularnego obiektu.

pge-narodowy.jpg