• PGE mecenasem koncertu z okazji 210. rocznicy urodzin Fryderyka Chopina

20.11.2020

210 lat z Chopinem to koncert upamiętniający rocznicę urodzin Fryderyka Chopina, jednego z najwybitniejszych pianistów i kompozytorów w historii muzyki. Wydarzenie odbędzie się 21 listopada w formie online. Mecenasem koncertu jest PGE Polska Grupa Energetyczna.

210-lat-z-chopinem-koncert_1.jpg
  • PGE wspiera sport dzieci i młodzieży w Bełchatowie

17.11.2020

W związku z nieprawdziwymi informacjami, które pojawiły się 16 listopada 2020 r. na portalu belsport.pl, PGE Polska Grupa Energetyczna informuje, że prowadzi działania zmierzające do podpisania umowy sponsoringowej z Fundacją Akademia GKS Bełchatów, której celem jest wsparcie sportu amatorskiego dzieci i młodzieży z regionu Bełchatowa.

• PGE głównym partnerem Akademii Widzewa Łódź

04.11.2020

PGE Polska Grupa Energetyczna kontynuuje współpracę z Akademią Widzewa Łódź. W sezonie sportowym 2020/2021 w Akademii trenować będzie ponad 160 młodych adeptów piłki nożnej.

• Krzywy Las pod opieką PGE

08.10.2020

Grupa PGE wesprze rewitalizację Krzywego Lasu pod Gryfinem. To kolejny projekt PGE, którego celem jest zarówno troska o walory przyrodnicze, jak i edukacja ekologiczna młodych pokoleń.

krzywy-las-02.jpg
  • PGE przestaje być sponsorem tytularnym drużyny PGE Kielce

31.07.2020

Na wniosek Stowarzyszenia Kultury Fizycznej Klub Sportowy VIVE Kielce PGE Polska Grupa Energetyczna rozwiązała za porozumieniem stron umowę sponsoringu tytularnego zawartą 1 lipca 2019 roku.