• PGE Nowa Energia wybuduje w Zakopanem stacje ładowania samochodów elektrycznych

11.10.2018

Przedstawiciele spółki PGE Nowa Energia oraz Miasta Zakopane, podpisali list intencyjny dotyczący wybudowania na terenie miasta stacji ładowania dla samochodów elektrycznych.

• ARP Innovation Pitch – konkurs na innowacyjny projekt dla PGE

04.10.2018

Agencja Rozwoju Przemysłu oraz PGE Nowa Energia, spółka należąca do Grupy Kapitałowej PGE,  zapraszają wspólnie do wzięcia udziału w 17. edycji konkursu ARP Innovation Pitch. Tegoroczna edycja konkursu skierowana jest do osób, które mają pomysł na innowacyjne rozwiązania z obszaru działalności Grupy PGE.

• Energetycy z Grupy PGE uhonorowani odznaczeniami Ministra Energii

28.09.2018

Odznaczenia Ministra Energii dla zasłużonych energetyków zostały wręczone 27 września podczas uroczystej gali "Polska Energia w 100-lecie Niepodległości", która odbyła się w gmachu głównym Politechniki Warszawskiej. Wśród odznaczonych znaleźli się pracownicy Grupy Kapitałowej PGE.

• Lumi: niezawodny sprzedawca prądu dla Warszawy

21.09.2018

Gwarancja niskiej stawki za energię elektryczną, uczciwa formuła sprzedaży oraz bezpieczeństwo i niezawodność dostaw energii elektrycznej – to oferta polskiego sprzedawcy prądu dla Warszawy.

• „PROjektuj karierę” z PGE

03.07.2018

2 lipca ruszyła I edycja autorskiego Programu Praktyk Letnich realizowanego w PGE Polskiej Grupie Energetycznej. Przez najbliższe trzy miesiące 27 studentów z polskich uczelni wyższych będzie zdobywać doświadczenie zawodowe pod okiem ekspertów z Grupy.