• Uwaga na fałszywe e-maile wzywające do zapłaty!

18.07.2019

Do PGE docierają sygnały od osób, które otrzymują fałszywe wiadomości e-mail wzywające do uregulowania rzekomych zaległych należności. Prosimy o zachowanie szczególnej uwagi i niewpłacanie pieniędzy na konto przekazywane w fałszywej korespondencji, a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości o kontakt z Infolinią PGE: (+48) 422 222 222.

adobestock_ostrzezenie_maly.jpeg
  • PGE na PKEE Summer Day w Brukseli

11.07.2019

10 lipca 2019 roku w Brukseli odbyła się druga edycja "PKEE Summer Day", którego organizatorem jest Polski Komitet Energii Elektrycznej. Jednym z uczestników wydarzenia była PGE Polska Grupa Energetyczna.

• PGE ponownie liderem branżowym w Rankingu Odpowiedzialnych Firm

13.06.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna po raz kolejny zajęła pierwsze miejsce w Rankingu Odpowiedzialnych Firm w kategorii: paliwa, energetyka i wydobycie. Grupa uzyskała także piątą pozycję w klasyfikacji generalnej XIII edycji zestawienia, w którym badana jest jakość zarządzania społeczną odpowiedzialnością biznesu (CSR).

rof_1.jpg
  • Oświadczenie w sprawie sponsoringu multimedalistki Zofii Klepackiej

07.06.2019

PGE sponsoruje Zofię Klepacką, multimedalistkę windsurfingu, od 2012 r. i ceni jej sukcesy sportowe. PGE jest sponsorem sportowca, a opinie Zofii Klepackiej są jej opiniami prywatnymi, dlatego – w odniesieniu do spekulacji medialnych – spółka informuje, że nie podejmowała działań mających na celu ograniczenie aktywności medialnej Zofii Klepackiej.

• PGE z wyróżnieniem w rankingu „Transparentna spółka”

20.05.2019

PGE Polska Grupa Energetyczna została wyróżniona w tegorocznym rankingu „Transparentna spółka” organizowanym przez redakcję „Parkietu”.

pge_transparentna_spolka.jpg