• PGE zaprasza do udziału w IV edycji programu stażowego „Energia dla Przyszłości”

17.04.2019

PGE, Ministerstwo Energii, PKN ORLEN, PGNiG oraz PSE już po raz czwarty zapraszają studentów i absolwentów najlepszych polskich uczelni do udziału w programie stażowym „Energia dla Przyszłości”. Podczas rocznego, płatnego stażu trzydziestu dwóch studentów otrzyma możliwość zdobycia unikalnej wiedzy i doświadczenia w branży energetycznej.

energia-dla-przyszlosci-rgb-kolor.jpg
  • Grupa PGE nagrodzona Srebrnym Listkiem CSR Polityki

16.04.2019

PGE otrzymała po raz czwarty Srebrny Listek CSR, wyróżnienie przyznawane wspólnie przez tygodnik Polityka, firmę doradczą Deloitte oraz Forum Odpowiedzialnego Biznesu. Nagroda ta jest potwierdzeniem zaangażowania PGE w rozwój biznesu w sposób zrównoważony oraz z poszanowaniem dla otoczenia.

srebrny-listek-polityka.jpg
  • Uwaga na fałszywe faktury!

04.04.2019

Docierają do nas sygnały od Klientów, że otrzymują oni fałszywe wiadomości, przesyłane przez firmę Polska Gospodarka Energetyczna podszywającą się pod markę PGE Polska Grupa Energetyczna, wzywające do uregulowania zaległych należności.

Prosimy o zachowanie szczególnej ostrożności i niewpłacanie pieniędzy na konto przekazywane w fałszywej korespondencji, a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości o kontakt z Infolinią PGE: (+48) 422 222 222.

adobestock-229841704.jpeg
  • PGE wspólnie z akceleratorem FundingBox poszukuje nowych technologii wśród startupów

03.04.2019

PGE Nowa Energia, spółka odpowiedzialna za innowacyjne projekty w Grupie Kapitałowej PGE, zawarła umowę z Akceleratorem FundingBox, w ramach której akcelerator wyszukiwać będzie startupy dysponujące interesującymi dla PGE technologiami.

pge-nowa-energia-logo-2.jpg
  • Rekordowa liczba dobrych praktyk PGE doceniona przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu

28.03.2019

Czterdzieści osiem dobrych praktyk CSR realizowanych w ubiegłym roku przez PGE Polską Grupę Energetyczną znalazło się w najnowszym raporcie „Odpowiedzialny Biznes w Polsce. Dobre praktyki 2018”. Autorem publikacji jest Forum Odpowiedzialnego Biznesu.

raportfob2018-okladka.jpg