• Rekordowe inwestycje PGE Dystrybucja na terenie Oddziału Warszawa

21.09.2017

PGE Dystrybucja Oddział Warszawa kontynuuje realizację programu unowocześniania sieci energetycznej na Mazowszu. W tym roku najważniejsza z inwestycji to oddana dziś  do użytkowania nowa stacja 110/15 kV w Czosnowie. Koszt jej wybudowania wyniósł 18 mln z

• Komentarz spółki do stanowiska Prezesa UOKiK

15.09.2017

Spółka zapoznaje się ze stanowiskiem prezesa UOKiK i odniesie się do niego jak najszybciej. Jesteśmy przekonani, że ten dialog przyniesie kompromisowe rozwiązanie, które umożliwi pomyślne dla PGE i szybkie sfinalizowanie transakcji zakupu polskich aktywów EDF.

• PGE sponsorem głównym Festiwalu w Opolu

14.09.2017

Już w najbliższy weekend odbędzie się 54. Krajowy Festiwal Polskiej Piosenki w Opolu. Sponsorem głównym wydarzenia jest po raz kolejny PGE Polska Grupa Energetyczna.

• PGE Ventures: startuje program scoutingowy dla start-upów

05.09.2017

Od dziś młodzi przedsiębiorcy zainteresowani współpracą z liderem rynku elektroenergetycznego, Grupą PGE, mogą zgłaszać swoje projekty wypełniając prosty formularz aplikacyjny zamieszczony na stronie internetowej www.pgeventures.pl

• PGE na XXVII Forum Ekonomicznym w Krynicy

04.09.2017

Grupa PGE jest partnerem XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy, które odbędzie się w dniach 5-7 września. Przedstawiciele PGE wezmą udział w wielu merytorycznych dyskusjach, które koncentrować będą się m.in. na innowacjach, elektromobilności, współpracy ze start-upami i kształceniu kadr w ramach szkolnictwa branżowego.