• PGE uruchamia program sponsoringu sportu amatorskiego dzieci i młodzieży

29.06.2017

PGE Polska Grupa Energetyczna zapewnia energię sportowcom, dlatego celem nowego, szeroko zakrojonego programu będzie wsparcie amatorskich drużyn sportowych. Już dziś wszyscy zainteresowani mogą aplikować o przyznanie środków na ten cel.

• PGE mecenasem 27. Festiwalu Mozartowskiego w Warszawie

27.06.2017

Tegoroczny Festiwal Mozartowski odbywa się w dniach 12 czerwca – 15 lipca 2017 r. Mecenasem wydarzenia jest PGE Polska Grupa Energetyczna.

• PGE podczas finałów Ligi Mistrzów Przedszkolaków na mieleckim stadionie

23.06.2017

W środę, 21 czerwca, na Stadionie Miejskim w Mielcu rozegrane zostały finały Ligi Mistrzów Przedszkolaków – inicjatywa wspierana przez sponsorowany przez PGE klub FKS Stal Mielec w ramach prowadzonych działań CSR. Nagrody przedszkolakom wręczył Henryk Baranowski, prezes zarządu PGE.

• PGE mecenasem Festiwalu Muzycznego w Łańcucie

02.06.2017

PGE Polska Grupa Energetyczna była mecenasem 56. Muzycznego Festiwalu w Łańcucie. Przez dziewięć wieczorów entuzjaści muzyki klasycznej i jazzowej mogli posłuchać najlepszych aranżacji utworów z najwyższej półki.

• PGE patronem pokazów filmowych napędzanych energią rowerową

29.05.2017

W Dzień Dziecka na Placu Defilad w Warszawie odbędzie się niezwykłe wydarzenie łączące kulturę z ekologią i „zieloną” energią. W ramach akcji „Kino na rowerach” będzie można zobaczyć najlepsze filmy krótkometrażowe przedstawiające relacje człowieka z naturą i otaczającym światem. Cała energia elektryczna potrzebna do pokazu zostanie wyprodukowana przez widzów kręcących pedałami na stacjonarnych rowerach. Patronem wydarzenia jest PGE Energia Odnawialna.