• Grupa PGE otrzymała zgodę na przejęcie EDF Polska

05.10.2017

Osiem elektrociepłowni w największych polskich aglomeracjach, takich jak Trójmiasto, Wrocław czy Kraków, Elektrownia Rybnik na Śląsku i blisko 400 km sieci ciepłowniczej w czterech miastach do końca 2017 roku przejmie Grupa PGE. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydał warunkową zgodę na zakup aktywów francuskiego EDF w Polsce. Umowa o wartości ok. 4,5 mld zł będzie jedną z największych transakcji na rynku fuzji i przejęć w Polsce i Europie w ostatnich latach.

PGE Polska Grupa Energetyczna
  • Rekordowe inwestycje PGE Dystrybucja na terenie Oddziału Warszawa

21.09.2017

PGE Dystrybucja Oddział Warszawa kontynuuje realizację programu unowocześniania sieci energetycznej na Mazowszu. W tym roku najważniejsza z inwestycji to oddana dziś  do użytkowania nowa stacja 110/15 kV w Czosnowie. Koszt jej wybudowania wyniósł 18 mln z

• Komentarz spółki do stanowiska Prezesa UOKiK

15.09.2017

Spółka zapoznaje się ze stanowiskiem prezesa UOKiK i odniesie się do niego jak najszybciej. Jesteśmy przekonani, że ten dialog przyniesie kompromisowe rozwiązanie, które umożliwi pomyślne dla PGE i szybkie sfinalizowanie transakcji zakupu polskich aktywów EDF.

• Blok gazowy wiodącym wariantem dla nowych mocy w Elektrowni Dolna Odra

01.09.2017

Komitet Inwestycyjny Grupy PGE wydał rekomendację w zakresie paliwa i technologii dla nowego bloku energetycznego w Elektrowni Dolna Odra. Ze względu na uwarunkowania ekonomiczne oraz specyficzną lokalizację elektrowni, a także w wyniku zachodzących zmian w otoczeniu rynkowym i regulacyjnym, jako najkorzystniejsze paliwo wskazany został gaz.

• Grupa PGE publikuje raport zintegrowany: Nasza energia daje możliwości

30.08.2017

Najnowszy raport zintegrowany PGE Polskiej Grupy Energetycznej za 2016 rok w kompleksowy, a zarazem przystępny i atrakcyjny sposób, przedstawia działalność największej firmy sektora elektroenergetycznego. Opowieść krąży wokół trzech fundamentalnych wartości Grupy PGE, którymi są: partnerstwo, rozwój i odpowiedzialność.