• PGE z umową na dostawy energii dla PSE za 310 mln zł

16.10.2017

PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna, spółka z Grupy PGE, zawarła z Polskimi Sieciami Elektroenergetycznymi umowę sprzedaży energii elektrycznej na pokrywanie strat powstałych w sieci przesyłowej w 2018 roku. Wartość kontraktu wynosi 310 mln zł.

• „Nowy Impuls 2017” dla PGE Polskiej Grupy Energetycznej

13.10.2017

PGE Polska Grupa Energetyczna otrzymała wyróżnienie „Nowy Impuls 2017” za realizację bloku gazowo-parowego w Elektrociepłowni Gorzów. Nagrody wręczono podczas XIV Kongresu Nowego Przemysłu w Warszawie.

• Rusza druga edycja programu stażowego "Energia dla przyszłości”

29.09.2017

1 października rozpocznie się druga edycja innowacyjnego programu stażowego „Energia dla przyszłości”, organizowanego przez Ministerstwo Energii wspólnie z PGE Polską Grupą Energetyczną, PKN Orlen i PGNiG. W trwającym rok stażu weźmie udział 27 najzdolniejszych studentów i absolwentów z dziesięciu wyższych uczelni z całej Polski. Kandydaci zostali wyłonieni w postępowaniu rekrutacyjnym spośród blisko 160 chętnych.

• PGE włącza się w akcję TOE pod hasłem "Sprawdź, kto sprzedaje Ci energię"

25.09.2017

Ruszyła kolejna edycja ogólnopolskiej kampanii informacyjnej Towarzystwa Obrotu Energii skierowanej do odbiorców energii elektrycznej. PGE Polska Grupa Energetyczna jest jednym z siedmiu sprzedawców energii elektrycznej, który aktywnie włączył się w tę inicjatywę.

• PGE na XXVII Forum Ekonomicznym w Krynicy

04.09.2017

Grupa PGE jest partnerem XXVII Forum Ekonomicznego w Krynicy, które odbędzie się w dniach 5-7 września. Przedstawiciele PGE wezmą udział w wielu merytorycznych dyskusjach, które koncentrować będą się m.in. na innowacjach, elektromobilności, współpracy ze start-upami i kształceniu kadr w ramach szkolnictwa branżowego.