Umowa sponsoringowa największej wielofunkcyjnej areny w Polsce – PGE Narodowego obowiązywała do 14 lutego  br.  W  związku z funkcjonowaniem na terenie PGE Narodowego szpitala tymczasowego część świadczeń wynikających z umowy nie może być realizowana. PGE i PL.2012+ zdecydowały o zawarciu aneksu do obowiązującej umowy, aby móc w pełni rozliczyć wszystkie świadczenia sponsoringowe. Tym samym okres jej obowiązywania został wydłużony o okres funkcjonowania szpitala. Jednocześnie PGE zainicjowało postępowanie przedłużające sponsoring największej areny wielofunkcyjnej w Polsce o kolejne 5 lat.

Z naszych badań wynika, że umowa sponsoringowa  PGE Narodowego jest bardzo efektywna i chcemy ją kontynuować. Ta współpraca ma dla nas wymiar nie tylko biznesowy ale też wizerunkowy -  mówi Wojciech Dąbrowski, prezes zarządu PGE Polskiej Grupy Energetycznej.

Jako operator PGE Narodowego niezwykle cenimy sobie dotychczasową, 5-letnią współpracę z największą grupą energetyczną w kraju. Jestem przekonany, że owocem rozpoczętych negocjacji będzie wynegocjowanie nowego kontraktu satysfakcjonującego obie strony, a na obiekcie ponownie odbywać się będą najbardziej prestiżowe wydarzenia, które dostarczą gościom ogromnej dawki pozytywnych emocji – podkreśla Włodzimierz Dola, prezes zarządu spółki PL2012+.

PGE Polska Grupa Energetyczna jest jednym z największych sponsorów polskiego sportu i  mecenasem kultury. Sponsoring tytularny PGE Narodowego wpisuje się w odpowiedzialne podejście PGE do prowadzenia biznesu oraz budowania wizerunku marki.