Z okazji tegorocznego Dnia Dziecka Fundacja PGE zakupiła od polskich przedsiębiorców ręcznie robione zabawki, które w najbliższych dniach trafią do blisko 170 najmłodszych. Zabawki zostaną przekazane dzieciom z dwóch Domów Dziecka w Łodzi, dzieciom z Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego dla dzieci prowadzonego przez Zgromadzenie Sióstr Marii Niepokalanej w Piszkowicach oraz chłopcom z Domu Pomocy Społecznej w Broniszewicach, prowadzonego przez siostry Dominikanki.

Międzynarodowy Dzień Dziecka to jedno z najbardziej radosnych świąt w roku. Wszystkie dzieci czekają na nie z niecierpliwością. Mamy nadzieję, że przepiękne, ręcznie szyte zabawki, umilą im ten szczególny dzień. Wszystkim najmłodszym życzymy przede wszystkim dużo zdrowia, dziecięcej radości na każdy dzień i spełnienia najskrytszych marzeń – mówi Anna Kęzik, wiceprezes zarządu Fundacji PGE.

Projekt z okazji Dnia Dziecka realizowany jest w ramach kampanii społecznej „Polskie – kupuję to!”, która zachęca Polaków do wybierania krajowych produktów i usług.