Fundacja PGE przygotowała i przekazała paczki świąteczne dla seniorów, osób niepełnosprawnych oraz przewlekle i somatycznie chorych. W paczkach znalazły się zarówno prezenty, jak i środki do codziennej pielęgnacji, które ułatwią personelowi opiekę nad swoimi podopiecznymi. Przekazane upominki pochodzą od polskich producentów.

Fundacja PGE przekazała wielkanocne paczki dla seniorów 2

Fundacja PGE od lat angażuje się w pomoc najbardziej potrzebującym, a szczególną opieką otaczamy seniorów. Święta to czas dzielenia się, dlatego też postanowiliśmy przekazać ponad 300 paczek podopiecznym sześciu Domów Pomocy Społecznej. W ten sposób chcemy zapewnić im odrobinę ciepła i świątecznej atmosfery - mówi Anna Kęzik, wiceprezes zarządu Fundacji PGE.

Fundacja PGE wspiera lokalne działania społeczne, w tym pomoc osobom starszym i samotnym, jak również rodzinom, które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej. Przed Świętami Bożego Narodzenia przekazała świąteczne paczki seniorom, którzy ucierpieli w zeszłorocznej powodzi na Podkarpaciu, a także kombatantom i weteranom Armii Krajowej oraz Polakom mieszkający na Wileńszczyźnie.