PGE GKS Bełchatów przygotowuje się do wiosennych rozgrywek. Znajdująca się obecnie na dziewiątym miejscu w klasyfikacji Ekstraklasy drużyna wzmacnia skład przed podjęciem walki o miejsce w pierwszej połowie tabeli. Wśród sprowadzonych zawodników najmocniejszym pod względem zanotowanych sukcesów jest dotychczasowy piłkarz Legii Warszawa – Arkadiusz Piech. Dwudziestodziewięcioletni zawodnik został wypożyczony z ekipy Mistrza Polski do końca czerwca bieżącego roku. Kolejny zawodnik, Sebastian Olszar, jesienią występował w pierwszoligowej Flocie Świnoujście i przyjął ofertę półtorarocznej umowy złożoną przez PGE GKS po tym jak w grudniu skończył mu się kontrakt.

Na pół roku z GTV Stadion Śląski Chorzów wypożyczono osiemnastoletniego Roberta Dadoka, półroczny kontrakt z opcją przedłużenia o dwa lata zawarto natomiast z Sewerynem Michalskim. Dwudziestodziewięcioletni pomocnik Maciej Małkowski, który był członkiem drużyny PGE GKS w sezonach 2009/10 i 2010/11, obecnie związał się bełchatowskim zespołem dwuletnią umową. PGE GKS Bełchatów podpisał także umowę z szóstym zawodnikiem – Grzegorzem Piesio. Zacznie ona obowiązywać od lipca 2015 r. PGE Polska Grupa Energetyczna jest sponsorem strategicznym klubu PGE GKS Bełchatów od 2007 roku.

Żądany adres nie został znaleziony. Przekierowano na stronę główną