• Fundacja PGE zaprasza na koncert i wystawę “Warszawa - Miasto Bohaterów”

23.09.2021

W sobotę 25 września, na Placu Piłsudskiego odbędzie się koncert “Warszawa - Miasto Bohaterów”. Jest to hołd oddany wszystkim mieszkańcom stolicy, których bohaterstwo i odwaga w czasie okupacji niemieckiej są często zapominane. Koncert oraz wystawa zostały przygotowane przez Towarzystwo Projektów Edukacyjnych we współpracy z Fundacją PGE w ramach projektu „Tablice Pamięci”.

fundacja-pge-koncert-i-wystawa-warszawa-miasto-bohaterow.jpg
  • PGE mecenasem obchodów stulecia Polskiego Związku Łyżwiarstwa Szybkiego

17.09.2021

Polski Związek Łyżwiarstwa Szybkiego obchodzi w tym roku stulecie działalności. Z tej okazji w piątek w Warszawie odbędzie się jubileuszowa gala, w trakcie której nagrodzeni zostaną najwybitniejsi zawodnicy, trenerzy i działacze w historii polskiego łyżwiarstwa. Mecenasem obchodów stulecia Polskiego Związku Łyżwiarstwa Szybkiego jest PGE Polska Grupa Energetyczna.

• PGE wsparła zakup oryginalnych dokumentów Armii Krajowej

15.09.2021

Fundacja PGE przekazała kolejną darowiznę dla Muzeum Pamięci Powstania Warszawskiego na zakup oryginalnych dokumentów konspiracyjnych Armii Krajowej z lat 1943-1944. Na zbiór składają się raporty, sprawozdania z walk, meldunki sytuacyjne z oddziałów wchodzących w skład II Rejonu I Obwodu Śródmieście Południe AK.

• PGE Sponsorem Tytularnym Klubu Piłki Ręcznej Gryfino

14.09.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna w sezonie 2021/2022 będzie sponsorem tytularnym gryfińskiego klubu piłki ręcznej. Podpisana umowa sponsoringowa dotyczy zespołów dziecięcych i młodzieżowych oraz pierwszoligowej drużyny seniorów. W nadchodzącym sezonie drużyna seniorów będzie występowała pod nazwą PGE KPR Gryfino, zaś drużyny młodzieżowe PGE JUNIOR KPR Gryfino.

pge-sponsorem-tytularnym-klubu-pilki-recznej-gryfino.jpg
  • Fundacja PGE włączyła się w inicjatywy upamiętniające pamięć o Kardynale Stefanie Wyszyńskim

10.09.2021

W 2021 roku przypada 120. rocznica urodzin oraz 40. rocznica śmierci, a także beatyfikacja Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Dlatego też rok 2021 został ustanowiony rokiem Prymasa Tysiąclecia. Z tej okazji Fundacja PGE zaangażowała się w projekty z dziedziny kultury i sztuki, upamiętniające osobę Kardynała.

wystawa-niepodlegla-suwerenna.jpg