• PGE: w Bogatyni o przyszłości regionów górniczych – trójstronna debata we współpracy z samorządami

06.07.2021

W piątek 9 lipca 2021 r. w Bogatyni odbędzie się debata „Wspólna przyszłość regionów górniczych położonych w trójstyku granic PL-CZ-DE. Gospodarka, Społeczeństwo, Środowisko”, organizowana z inicjatywy PGE Polskiej Grupy Energetycznej. Jej uczestnicy będą rozmawiać o wspólnych wyzwaniach, jakie czekają samorządy i lokalne społeczności tych regionów w obliczu transformacji energetycznej.

• Czy Polacy chcą kupować polskie produkty – badanie PGE w ramach kampanii społecznej „Polskie – kupuje to!”

21.06.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna przeprowadziła badania, w których zapytała Polaków, co wpływa na ich decyzje zakupowe. Celem badania było zidentyfikowanie postaw zakupowych Polaków, a także pozyskanie ich opinii, co należałoby usprawnić, aby wybory polskich produktów były dla nich łatwiejsze. Wyniki badań pokazują, że zapewnienie konsumentom łatwej identyfikacji pochodzenia produktu w momencie dokonywania zakupów, może realnie wpłynąć na decyzję, co trafi do ich koszyka zakupowego. Badanie zostało przeprowadzone w ramach kampanii społecznej PGE „Polskie - kupuję to!”.

czy-polacy-chca-kupowac-polskie-produkty-badanie-pge-w-ramach-kampanii-spolecznej-polskie-kupuje-to!-_1.jpg
  • Uwaga na fałszywe strony podszywające się pod PGE

15.06.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna przestrzega przed fałszywymi stronami internetowymi, podszywającymi się pod PGE i przedstawiającymi informacje o rzekomym programie inwestycyjnym dla obywateli prowadzonym przez spółkę.

• PGE publikuje raport niefinansowy

02.06.2021

PGE Polska Grupa Energetyczna opublikowała raport niefinansowy za rok 2020 w formie online. Prezentuje on podejście Grupy PGE do zarządzania kwestiami środowiskowymi, pracowniczymi i społecznymi oraz poszanowania praw człowieka. W raporcie po raz pierwszy zaprezentowane zostało podejście Grupy PGE do kwestii ryzyka klimatycznego.

raport-niefinansowy-pge-2020.png
  • Kulturalna Grupa Energetyczna – PGE zaprasza do ponownie otwartych filharmonii

28.05.2021

W całej Polsce instytucje kultury ponownie otwierają swoje podwoje dla miłośników sztuki. PGE Polska Grupa Energetyczna wystartowała z kampanią wizerunkową, pod hasłem "Kulturalna Grupa Energetyczna", aby wesprzeć filharmonie pod mecenatem PGE, powracające do normalnej działalności.

kulturalna-grupa-energetyczna.jpg