• PGE Obrót dostosowuje się do nowych warunków prawnych

02.01.2019

W związku z wejściem w życie od 1 stycznia 2019 r. Ustawy z dnia 28 grudnia 2018 r. o zmianie ustawy o podatku akcyzowym oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. 2018.2538) informujemy klientów korzystających z taryfy G, że po 1 stycznia 2019 r. w rozliczeniach stosowane są dotychczasowe ceny energii elektrycznej obowiązujące w 2018 r., zatwierdzone przez Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki w formie „Taryfy dla energii elektrycznej dla odbiorców z grup taryfowych G”. Ponadto, obniżeniu uległa wysokość stawki opłaty przejściowej stanowiącej element opłat za usługi dystrybucji (dostarczania) energii elektrycznej.

• Uwaga na fałszywe e-maile!

21.12.2018

Docierają do nas sygnały od Klientów, że otrzymują oni fałszywe wiadomości e-mail, wzywające do zapłaty określonej kwoty. Prosimy zachować szczególną ostrożność i nie klikać w przesłany w wiadomości link.

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt z Infolinią PGE: (+48) 422 222 222.

• Udana próba ciśnieniowa nowego kotła w Elektrowni Turów

18.12.2018

W Elektrowni Turów, należącej do PGE GiEK, spółki z Grupy Kapitałowej PGE, pomyślnie przeprowadzono próbę ciśnieniową kotła nowo budowanego bloku energetycznego. Wydarzeniu towarzyszyło symboliczne przybicie tabliczek znamionowych kotła.

• PGE Ventures z nagrodą Złote Laury Niepodległej 2018

17.12.2018

PGE Ventures, spółka z Grupy PGE, została uhonorowana nagrodą Złote Laury Niepodległej 2018 w kategorii: Inwestor Korporacyjny Venture Capital.

• PGE ponownie w gronie spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index

13.12.2018

12 grudnia Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie po raz dwunasty ogłosiła skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie – RESPECT Index. PGE Polska Grupa Energetyczna została po raz kolejny zakwalifikowana do indeksu, w którym jest obecna nieprzerwanie od 2011 roku.