Wystawa „Jaka sztuka dziś, taka Polska jutro” to pokaz wybranych prac z powstającej kolekcji Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie. Prezentacja tych dzieł w szczególnie symbolicznym miejscu – siedzibie głowy państwa – pomyślana jest jako zaproszenie do refleksji nad miejscem kultury współczesnej w toczącej się debacie nad kształtem polskiej modernizacji. Artyści: Paweł Althamer, Cezary Bodzianowski, Rafał Bujnowski, Olga Czernyszewa, Sanja Iveković, Wilhelm Sasnal, Alina Szapocznikow, Piotr Uklański, Artur Żmijewski Wystawa czynna dla publiczności w sobotę i niedzielę, 2 i 3 lutego, w godzinach 11:00-16:00 oraz w kolejne, wybrane niedziele. Wstęp bezpłatny.

Dokładne informacje na temat zwiedzania na: www.prezydent.pl lub www.artmuseum.pl 26 stycznia 2013 – 21 kwietnia 2013, Pałac Prezydencki, Krakowskie Przedmieście 46/48, Warszawa Zobacz: PGE Polska Grupa Energetyczna mecenasem kolekcji Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie

Małgorzata Kozieł Rzecznik Prasowy PGE Polska Grupa Energetyczna S.A.
Tel. +48 22 340 11 21,
Malgorzata_Koziel@gkpge.pl