• Przedstawiciele zarządu PGE i Ministerstwa Energii w Złoczewie

07.11.2017

Ryszard Wasiłek, wiceprezes zarządu PGE, oraz Grzegorz Tobiszowski, wiceminister energii, 7 listopada 2017 r. wzięli udział w spotkaniu z mieszkańcami oraz lokalnymi władzami Złoczewa poświęconym perspektywom węgla brunatnego.

Złoczew wizyta Ryszard Wasiłek
  • Moody’s podtrzymuje rating dla PGE

07.11.2017

Baa1 z perspektywą stabilną – agencja Moody’s opublikowała opinię kredytową dla PGE Polskiej Grupy Energetycznej.

• Fitch Ratings podtrzymuje rating dla PGE

24.10.2017

BBB+ z perspektywą stabilną – agencja Fitch Ratings opublikowała najnowszy rating długoterminowy dla PGE Polskiej Grupy Energetycznej.

• PGE nagrodzona za „Raport roczny 2016”

19.10.2017

PGE Polska Grupa Energetyczna zajęła trzecie miejsce w kategorii głównej konkursu „The Best Annual Report 2016”. Ponadto wyróżnienie Związku Maklerów i Doradców za największą wartość analityczną otrzymał internetowy raport roczny PGE, który od dwóch lat publikowany jest w formie „Raportu zintegrowanego Grupy Kapitałowej PGE”.

• Ogólnopolski Szczyt Gospodarczy z udziałem PGE

19.10.2017

„Państwo – Gospodarka – Bezpieczeństwo. Filary polskiej gospodarki przyszłości” pod takim hasłem odbywa się III Ogólnopolski Szczyt Gospodarczy w Siedlcach. W debacie dotyczącej przyszłości energetyki wziął udział Henryk Baranowski, prezes zarządu PGE Polskiej Grupy Energetycznej.