Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Sponsoring i działalność charytatywna

Komunikaty prasowe

PGE Polska Grupa Energetyczna sponsorem drużyn dziecięcych i młodzieżowych Legionovii

09.01.2017

W drugiej połowie grudnia została podpisana umowa dotycząca wsparcia przez PGE Polską Grupę Energetyczną Legionowskiego Towarzystwa Siatkówki Legionovia - czołowego klubu w siatkówce młodzieżowej.

PGE sponsorem „Sylwestra z Dwójką” w Zakopanem

30.12.2016

Sylwester organizowany przez TVP 2 to sześć godzin zabawy przy ponad osiemdziesięciu przebojach, królujących na polskich i światowych listach. Sponsorem tegorocznej zabawy sylwestrowej w Zakopanem jest PGE Polska Grupa Energetyczna.

PGE i Fundacja Cultura Memoriae ze świąteczną „Paczką dla Kombatanta”

22.12.2016

500 paczek świątecznych trafi do warszawskich kombatantów. To odpowiedź na potrzeby środowiska weteranów, które zostały zdefiniowane w raporcie fundacji Cultura Memoriae. Według przeprowadzonych badań aż 65 proc. kombatantów wskazuje na potrzebę pomocy materialnej. Akcję „Paczka dla Kombatanta” wspiera Fundacja PGE.

Zimowe szaleństwo na PGE Narodowym

13.12.2016

Spółka PGE Energia Odnawialna, przy współpracy z PGE Obrót, już po raz kolejny zaprosiła podopiecznych domu dziecka „JULIN” w Kaliskach na niezwykłe świąteczne spotkanie. Tym razem dzieciaki przyjechały do stolicy, by skorzystać z atrakcji oferowanych na PGE Narodowym.

„Fachowcy w trasie” pomogli już w piętnastu domach dziecka w całej Polsce

12.12.2016

W ramach oferty “Prąd jak prąd, ale z pomocą fachowców” PGE postanowiła sprawić świąteczny prezent najmłodszym i dokonać w wybranych domach dziecka oraz ośrodkach społecznych bezpłatnych, kompleksowych napraw. Dodatkowo, podczas wizyt fachowców, zespół Recycling Band umila czas podopiecznym dając świąteczny koncert.