Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Korporacyjne

Komunikaty prasowe

Grupa PGE i Politechnika Warszawska stawiają na szeroką współpracę ze startupami

26.04.2017

PGE Polska Grupa Energetyczna włącza się w pracę przy projekcie Kampus+, realizowanego przez Politechnikę Warszawską, którego ambicją jest stworzenie największego hubu innowacyjności związanego z obszarem Smart Living w Europie Środkowo-Wschodniej. W poszukiwaniu nowych źródeł przychodu PGE będzie testować w formule „living lab” innowacyjne rozwiązania w trzech kluczowych obszarach – smart home, smart city i vehicle-to-grid.

PGE Energy Pool zaoferuje firmom usługi Demand Side Response i pomoże obniżyć ryzyko wystąpienia black-outu

24.04.2017

PGE Polska Grupa Energetyczna oraz francuski Energy Pool stworzą spółkę, która wejdzie na nowo powstały rynek usług Demand Side Response (DSR). Oferta PGE Energy Pool umożliwi dużym i średnim przedsiębiorcom - odbiorcom energii elektrycznej - udział w bilansowaniu systemu elektroenergetycznego poprzez odpłatną rezygnację z części lub całości zamówionej energii.

Kraków włącza się do projektu PGE „e-Mobility”

13.04.2017

PGE rozszerza pilotażowy projekt „e-Mobility” o kolejną lokalizację – aglomerację krakowską. 13 kwietnia został podpisany list intencyjny pomiędzy PGE Polską Grupą Energetyczną i Wojewodą Małopolskim dotyczący współpracy przy rozwijaniu infrastruktury ładowania oraz tworzenia systemu zachęcającego podmioty publiczne i prywatne do korzystania z pojazdów elektrycznych.

Grupa PGE publikuje wyniki operacyjne i finansowe za 2016 rok

07.03.2017

• Grupa zwiększyła wolumen dystrybucji i sprzedaży energii elektrycznej w porównaniu do ubiegłego roku • Budowa nowych bloków w Opolu i Turowie realizowana jest zgodnie z harmonogramem. Stan zaawansowania prac to odpowiednio ponad 70 proc. w przypadku Opola i niemal 18 proc. w przypadku Turowa • PGE zakłada dalszą poprawę efektywności, większą elastyczność oraz poszukiwanie nowych obszarów biznesu

Komunikat