Jesteś tutaj: Biuro prasoweKomunikaty prasowe ∙ Inne

Komunikaty prasowe

Ruszył nabór do drugiej edycji programu stażowego "Energia dla przyszłości"

26.04.2017

W drugiej edycji programu stażowego „Energia dla przyszłości”, organizowanego przez Ministerstwo Energii wspólnie z PGE Polską Grupą Energetyczną, PKN Orlen i PGNiG, udział weźmie trzydziestu studentów i absolwentów z dziesięciu uczelni wyższych z całej Polski.

Grupa PGE Partnerem Strategicznym Innowacyjnej Polski na Hannover Messe 2017

24.04.2017

Polska jest tegorocznym krajem partnerskim jednych z największych i najbardziej prestiżowych targów przemysłowych na świecie - Hannover Messe 2017.

Coraz więcej Zielonych Biur w Grupie PGE

24.04.2017

Segregacja odpadów, monitorowanie zużycia papieru, korzystanie z energooszczędnego oświetlenia, promowanie ekologii wśród pracowników – to tylko kilka z praktyk, które wyróżniają Zielone Biura. W Grupie Kapitałowej PGE już cztery spółki mogą pochwalić się takim tytułem. Do PGE Polskiej Grupy Energetycznej, pełniącej funkcję centrum korporacyjnego w Grupie Kapitałowej PGE, PGE Energii Odnawialnej i PGE Dystrybucji dołączyła właśnie PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna.

Pstryk i Bzik z PGE nauczą dzieci zasad bezpieczeństwa

12.04.2017

Fundacja PGE przygotowała dla dzieci z najmłodszych klas niezwykłą edukacyjną przygodę. Na terenie działania Grupy Kapitałowej PGE wystawiany jest spektakl teatralny „Jak Pstryk i Bzik zostali oświeceni” o bezpiecznym i oszczędnym korzystaniu z energii elektrycznej.

Kampania „Daj się oświecić” z nagrodą MP Power

27.03.2017

Projekt prezentujący techniki nieuczciwych sprzedawców energii, często podszywających się pod markę PGE, zdobył uznanie w kategorii "CSR w branży eventowej".